У Грибовичах може з’явитися новий полігон твердих побутових відходів. Знайшовся інвестор

Між Львівською міською радою, обласною владою, інвестором та громадою села Грибовичі ведуться перемовини щодо побудови полігону твердих побутових відходів європейського стандарту. Про це під час прес-конференції повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

«Він буде захищений з точки зору впливу на навколишнє середовище, тобто не дасть просочуватися в грунти тим відходам, які утворюються при  складуванні сміття і забезпечить рекультивацію навколишніх територій. Ми пропонуємо створити спільне підприємство де Грибовицька громада зайде як співвласник і прибутки будуть йти в бюджет громади. Чи це буде прив’язано напряму до Львівської міської ради – питання відкрите. Я думаю, що Грибовицька громада самодостатня і буде сама вирішувати як правильно використовувати цю територію» - сказала Ірина Гримак.

За її словами найближчим часом буде прийнято рішення щодо території яку потрібно буде відвести, інвестора та можливої співпраці з Львівською міською радою. Найімовірніше новий полігон постане поруч з  наразі ще діючим звалищем.  Як повідомила Ірина Гримак зараз є інвестор зацікавлений у спорудженні полігону.

«Наскільки мені відомо він довший час жив за кордоном але походить з Львівщини. Зараз триває процес реєстрації юридичної особи» - розповіла заступник голови ЛОДА.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: