Українці масово беруть кредити через нові тарифи на газ

Опалення

У період із 4 квітня по 10 травня українці отримали у фінансових установах кредитів загальною сумою 83,9 мільйонів гривень для енергозабезпечення своїх будинків та господарств.

Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Цю інформацію оприлюднив голова агентства Сергій Савчук, розповідаючи про нові дані процесу стимулювання населення запровадження енергоефективних технологій.

Відтак із 4 квітня по 10 травня 2016 року українці взяли 5 222 кредити на 83,9 мільйонів гривень, призначенням яких вказали «забезпечення» опаленням або енергозбереженням своїх приміщень.

185 кредитів узято для придбання «негазових» котлів опалення (3,1 мільйон гривень), 5 034 кредити – на енергоефективне обладнання та матеріали (80,6 мільйонів гривень). Також 3 позики отримали ОСББ на «теплі» потреби (190 тисяч гривень).

Популярність такі кредити мають і серед тих, хто користується субсидією на газ. Такі громадяни вже придбали енергоефективних матеріалів на суму 30,6 мільйонів гривень.

Для порівняння, у період із 1 січня 2016 року по 10 травня 2016 року усього було взято «теплих» кредитів на загальну суму 323,8 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: