В 11 областях затверджені інвестпроекти, які фінансуватимуться за кошти ДФРР у 2016 році

Об’єднані територіальні громади повинні активніше пропонувати на розгляд облдержадміністраціям та подавати на затвердження Міжвідомчій комісії при Мінрегіоні проекти та програми, які можуть фінансуватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час засідання Уряду 11 травня, презентуючи перелік регіональних інвестиційних проектів.

«Стан підготовки таких проектів дуже повільний. Облдержадміністрації повинні прискорити процес розгляду наданих об’єднаними тергромадами проектів, і розглядати їх також і з точки зору людей, які ними користуватимуться», - зазначив він.

За словами урядовця, на сьогоднішнє засідання Уряду Міжвідомчою комісією рекомендовано до затвердження 219 проектів, наданих 11 регіонами: Вінницькою, Волинською, Дніпропетровською, Закарпатською, Київською, Полтавською, Рівненською, Тернопільською, Харківською, Хмельницькою областями та м. Києвом.

«Комісія рекомендувала до затвердження КМУ проекти із обсягом фінансування 1 009 598,420 тис. гривень. Серед них зокрема 955,639 тис. гривень на погашення кредиторської заборгованості, що утворилась за рахунок Фонду 2015 року. Нерозподілений залишок коштів ДФРР складає 1 990 401,580 тис. грн», - розповів Віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, в 2016 році у Державному фонді регіонального розвитку передбачено 3 млрд. грн. на реалізацію інвестиційних проектів та програм регіонального розвитку. Для оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів вимогам законодавства Мінрегіон створив відповідну Міжвідомчу комісію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: