«Євробачення-2016»: хто вже у фіналі

За результатами першого півфіналу 61-го міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення», який проходить у столиці Швеції, 10 країн отримали путівки у фінал конкурсу.

За підсумками голосування глядачів у фінал конкурсу пройшли: Азербайджан, Росія, Нідерланди, Угорщина, Хорватія, Австрія, Вірменія, Чехія, Кіпр і Мальта, пише Цензор.НЕТ.

У рамках першого півфіналу престижного музичного конкурсу відбувся виступ учасників із 18 країн.

Другий півфінал «Євробачення» пройде в четвер, 12 травня. А вже в суботу, 14 травня, відбудеться фінал, у ході якого визначиться переможець конкурсу.

Учасниця від України - Джамала - побореться за право виступати у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення-2016» у другому півфіналі 12 травня. Українська співачка кримськотатарського походження виступить під номером 14 і виконає пісню «1944», в якій вона розповідає історію депортації своєї сім'ї з Криму в середині минулого століття.

Усього в конкурсі беруть участь 42 країни: 18 - у першому півфіналі, ще 18 - у другому. З них по 10 пройдуть у фінал. Також у фінал автоматично потрапляють представники 6 країн-засновників конкурсу: Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, а також країна, що приймає в цьому році конкурс - Швеція. Усього у фіналі виступлять 26 конкурсантів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: