З Днем народження, Надіє! ТОП-10 висловлювань Надії Савченко з-за грат

savchenko_e3812

Українській героїні Надії Савченко сьогодні виповнюється 35-ть. Майже два роки вона перебуває у російській в’язниці.

Ні грати, ні кати не змогли зламати сильну українку. Навіть у тюрмі вона продовжує боротися, а її сила духу надихає інших. Ось найяскравіші висловлювання відважної українки за час її ув’язнення.   

«Майдан в Росії буде — Путін не зможе тримати свою владу на крові людей — це проти людей, проти Бога і проти всього на світі!»

«Буду боротися! Разом із вами! І на вашу вимогу, із вдячністю за вашу підтримку для вас залишуся живою! Щоб мати змогу ще вам віддячити!»

«Я дивуюся і хочу поставити питання: в Росії президент взагалі – дурень або негідник? Якщо він сам вірить у те, що росіянам добре живеться, то він дурень. А ось якщо він хоче, щоб росіяни в це вірили, то він негідник».

«Я вірю в свій народ. І я вірю, що у нас дійсно чиста, гідна і славетна нація».

«Я винна тільки в тому, що захищала свою Батьківщину, свій український народ, якому давала присягу, свободу і добробут моєї землі.       Я з вами, я не помру, поки ми разом не зламаємо стіни цієї кривавої в'язниці народів під назвою Кремль!»

«І поки за мене будуть торгуватися, життя мене буде покидати і Росія мене все одно поверне в Україну - живою чи мертвою! Але поверне! І всі ці десять днів під воротами СІЗО буде день і ніч стояти моя сестра і буде чекати - випустять чи винесуть мене. Якщо ви її посадите - на її місце приїде і стане моя мати, їй 77 років. Ви і її посадите?»

«Я ніколи не скажу, що росіяни погані. Я не кажу про таких брехливих і продажних, як слідство та суд. Але зрозумійте: немає поганого народу, є погані люди».

«Буду боротися! Разом із вами! І на вашу вимогу, із вдячністю за вашу підтримку для вас залишуся живою! Щоб мати змогу ще вам віддячити!»

«Кожен, хто постраждав за свої переконання і підтримку мене - це моя справа. Буду боротися за вас, як за саму себе, свою свободу і свою землю – Україну».

«Лікарям невигідно, щоб я померла. Тому мені тут померти не дадуть. Що стосується їжі - так і запишіть: у невільне горло їжа не лізе».

Довідка:

Надія Вікторівна Савченко народилася 11 травня 1981 року в Київі. Українська військова, штурман-оператор вертольота Мі-24 16-ої окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України, старший лейтенант, Герой України Народний депутат України 8-го скликання. Делегат Парламентської асамблеї Ради Європи з 25 грудня 2014 року.

На початку липня 2014 р.оку опинилася на території Російської Федерації. Її звинуватили у вбивстві російських журналістів, хоча перед тим її було захоплено та ув'язнено проросійськими сепаратистами, активну співпрацю з якими офіційна влада Російської Федерації не визнає. Рішенням ПЦ «Меморіал» Надія Савченко офіційно визнана політичним в'язнем.

Цитати добирала Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: