Чим здивує і зацікавить Дитячий книжковий формум

Дитячий форум 2016

Сьогодні у Львові стартує Дитячий книжковий форму, а це ігри, конкурси, квести, вікторини, майстер-класи, спортивні ігри, інтерактивні уроки – всього понад півтисячі різноманітних заходів. Однак у центрі всіх цих заходів все ж залишається книга.

Десятки видавництв представлять свої нові видання саме на Дитячому книжковому форумі. А ось невеличка підбірка того, що зможе зацікавити дітей.

Видавництво «Знання» представить «Оповідання з однієї кишені» Карела Чапека. Ця книга найперше може зацікавити підлітків.

Karel-Chapek-10

«Оповідання з однієї кишені» Карела Чапека (1890—1938) — збірка дотепних історій, більшість з яких написано в детективному жанрі. Але це не розважальний детектив. Автора­ цікавить не таємниця злочину, а таємниця людської природи. Головне для письменника — зазирнути в душу дрібного злочинця і пересічного охоронця закону. Динамічний сюжет, таємничість ситуації, недомовленість оповіді вимагають від читача самостійних висновків щодо природи людини, пошуків раціональних причин парадоксальності її поведінки. Оповідання написані живою і колоритною розмовною мовою в іронічній манері, сповнені доброзичливого гумору, що робить їх привабливими, по-справжньому цікавими і легкими для читання.

Видавництво Старого Лева презентує книгу норвезької письменниці Сульберґ А. Аудгільд «Хто проти суперкрутих».

xto_proty_superkrutyh_0

Дванадцятилітня Анне Беа вважає себе потворою, та й у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко крутелиць із їхнього класу, взагалі відверто з неї глумляться. Тому дівчинка мало з ким спілкується, і якби не найкращий друг Нільс, її життя було б зовсім нестерпним. Але Анне Беа доведеться поглянути в очі своїм найбільшим страхам і дати відсіч суперкрутим.

Ще один подарунок від Видавництва Старого Лева – «Сузір’я курки». Авторами цієї книги є Софія Андрухович та Мар’яна Прохасько.

suzirja_kurky_0

У «Сузір’ї Курки» все навпаки: головна героїня тут – не дівчинка, а старенька бабуся Марія, яка живе високо в горах зі своєю улюбленою куркою Марічкою. Марія не припиняє з широко розплющеними очима дивуватись із цього світу і щодня відкриває для себе щось нове. Заради своїх друзів, дідусів Кулінського і Зелінського, Марія долає власні страхи і вирушає до темного лісу, в якому водяться кабанюки з крученими хвостами, ведмедевзі, які іклами розгризають скелі, а кігтями перетинають стовбури сосон, та інші чудовиська. На Марію з Марічкою в лісі чекають небезпеки, несподіванки, відкриття і справжні пригоди. Виявляється, що в лісових хатинках не завжди живуть лихі істоти, і що діти бувають хоробрішими й відповідальнішими від дорослих, і що навіть для літньої людини щось постійно трапляється вперше. «Сузір’я Курки» – це історія про дитинство і старість, про зв’язок між живими істотами і природою, про емпатію і страхи, про бабусю і дівчинку, рись і кота, про курку Марічку і велику зоряну курку Іскру, яка дивиться з небес. У книзі використано фото Олени Субач.

А ось видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА презентує твір світової класики «Пригоди Тома Сойєра» Марка Твена.

TOM_SAWYER

Знаменита повість видатного американського письменника Марка Твена (1835—1910). З неперевершеною майстерністю автор змальовує світ захоплень хлопчика-непосиди, бешкетного, невгамовного, але щирого і по-справжньому доброго. «Пригоди Тома Сойєра» – один із найяскравіших творів для дітей за всю історію дитячої літератури.

Видавництво КМ-БУКС представить твір відомого англійського письменника-фантаста Ніла Ґеймана «Кораліна».

Koralina_obl

Шукаючи цікавих розваг, Кораліна насмілилася пройти через таємничі двері у світ, який хоч і подібний до її власного, але прикро від нього відрізняється, і там їй доводиться кинути виклик моторошній істоті, яка називалася її «іншою мамою», щоб врятувати себе, своїх батьків і душі трьох інших дітей... Дитяча повість «Кораліна» отримала ряд престижних премій: премію «Неб’юла» за кращу повість, премію «Хьюго» за кращу повість, премію «Брема Стокера» для молодих читачів, премію «Локус» за кращу повість для підлітків. За книжкою було відзнято мультиплікаційний фільм, який став першим ляльковим повнометражним мультфільмом відзнятим в 3D, та номінованим на премію «Оскар». Також за мотивами цієї повісті було створено комп’ютерну гру та офф-бродвей мюзикл.

А «Фонтан казок» познайомить дітей з повістю Саші Кочубей «Сім нескладух говорухи».

sim-neskladuh-govoruhy

Височенна як жирафа однокласниця Єва, образившись на Андрійка Говоруху (шкільне прізвисько Андроїд), напророчила йому сім неприємностей – нескладух. І ось вони починають збуватися – і хлопець усе дужче нервує, через що раз у раз потрапляє в усе кумедніші ситуації. Аж доки раптом не з’ясовується, що насправді Говоруха з Євою одного зросту, а рахувати веснянки на обличчі дівчинки дуже навіть цікаво! Сповнена іскрометного гумору дебютна повість Саші Кочубей «Сім нескладух Говорухи» – переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!», оголошеного видавництвом «Фонтан казок» улітку 2015 року з метою простимулювати українських письменників до творення книжок, у яких ключовим є образ сучасної дитини.

Видавництво «Теза» представить книгу Дари Корній «Петрусь Химородник».

Petrus-hymorodnyk

У найчарівнішу пору року, на Івана Купайла, коли сходить на землю Сила Сварожа, коли превеликої моці набувають духи, добрі й лихі, Петрусеві доведеться шукати чарівну квітку папороті. І під час того іспиту від його мужності залежатиме доля не тільки людей, а навіть самих богів. Проти нього постане лихе воїнство підступної Мари. І пропав би Петрусь, згинув би… але ж серед його друзів – Домовик Дрім і Лісовик Пугач, Віла Жива й сестра її Стрига. Але ж так хочеться повернутися додому, та він не простий дванадцятирічний хлопчик, він — химородник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: