Львівщині загрожує екологічна катастрофа

Терикон під Червоноградом

Поблизу Червонограда, що на Львівщині, протягом кількох місяців горить терикон, утворений внаслідок діяльності Центральної збагачувальної фабрики «Червоноградська».

Поблизу Червонограда, що на Львівщині, протягом кількох місяців горить терикон, утворений внаслідок діяльності Центральної збагачувальної фабрики «Червоноградська». Екологи попереджають про небезпеку цього явища, повідомляє IA ZIK.

Кандидат геологічних наук Василь Дяків зауважив, що горіння териконів спричиняє виділення великої кількості вуглекислого та сірчаного газу. Це шкодить як атмосфері, так і якості води із довколишніх водойм. Також безпосередньої шкоди викиди газу завдають дихальній та серцево-судинній системам органів людей.

В.о. директора департаменту цивільного захисту Львівської ОДА Олександр Харчук повідомив, що активне горіння терикона відбувається ще із вересня минулого року. У березні воно активізувалося.

За його словами, за терикон відповідає фабрика. Тож об'єми гасіння визначені тими фінансовими ресурсами, що їх виділяє підприємство організації «Львіввугілля», яка, своєю чергою, займається ліквідацією горіння.

У «Львіввугілля» розповіли, що на сьогоднішній день пожежу локалізовано.

За словами Василя Дяківа, головна провина у виникненні такої ситуації лежить на фабриці, яка має слідкувати за об'єктом.

Фото: Олександр Клімов / Facebook

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: