РФ – не агресор? Український суд відмовився визнавати факт збройної агресії Росії проти України

Український суд відмовився визнавати факт збройної агресії Росії проти України. Таке рішення було проголошеного сьогодні Шевченківським судом міста Києва за наслідками майже 2 років судового розгляду.

Український суд відмовився визнавати факт збройної агресії Росії проти України. Таке рішення було проголошеного сьогодні Шевченківським судом міста Києва за наслідками майже 2 років судового розгляду, інформує open-court.org.

Ще 29 серпня 2014 року правозахисник та керівник проекту "Відкритий Суд" Станіслав Батрин звернувся до Шевченківського районного суду з вимогою про встановлення факту збройної агресії проти України.

Суд першої інстанції двічі відмовлявся відкривати провадження у справі, проте правозахисник отримував дві перемоги в судах апеляційної інстанції.

За час судового розгляду, заявник та волонтери змогли долучити як докази понад 1000 аркушів офіційних документів органів державної влади на підтвердження фактів:

1) вторгнення/нападу збройних сил Російської Федерації на територію України, а також окупацію та анексію частини території України;

2) блокади портів, узбережжя або повітряного простору, порушення комунікацій України збройними силами Російської Федерації;

3) нападу збройних сил Російської Федерації на військові сухопутні, морські чи повітряні сили або цивільні морські чи повітряні флоти України;

4) засилання Російською Федерацією озброєних груп регулярних або нерегулярних сил, що вчиняють акти застосування збройної сили проти України;

5) вбивства громадян України.

Під час судового розгляду було допитано низку свідків.

Участь у даній справі брали: заявник Батрин Станіслав Віталійович, Служба безпеки України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України, Міністерство юстиції України, Генеральна прокуратура України, Антитерористичний центр при СБУ, Посольство Російської Федерації в Україні, Президент України в особі Адміністрації Президента.

«Це, безумовно, політичне рішення. Потрібно брати на себе відповідальність, а навіщо? Ми послідовні, йдемо далі та оскаржимо рішення в апеляції, але завдячуючи безхребетності судів та й виконавчої влади сьогодні Росія поінформує всі країни світу, що навіть український суд не визнає агресію РФ. Нам варто набратися терпіння і рухатися в обраному напрямі. Я думаю, суспільство має бути консолідованим навколо даного питання. По суті це і є наша стратегічна мета – показати людям правду та об'єднати навколо національних інтересів», – заявив Станіслав Батрин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: