СБУ затримала двох терористів «ЛНР», один з яких опікувався іноземними найманцями

2133

На Луганщині Служба безпеки України затримала бойовика терористичної організації «ЛНР». Упродовж липня-грудня 2014 року він перебував у терористичному угрупованні «Призрак» під керівництвом Мозгового. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

За оперативними даними, у листопаді 2014 року бойовик супроводжував автоколону із озброєними найманцями, у складі якої, окрім громадян РФ, були також 20 громадян з країн Європи. Колона формувалася на території Росії. Після прибуття до окупованого Алчевська найманці приєдналися до банд формування «Призрак». Згодом іноземці передислокувалися до Перевальського району для участі в бойових діях під Дебальцевим.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. Тривають необхідні слідчі дії.

Також у районі російсько-українського кордону поблизу смт Мілове Луганської області співробітники СБ України спільно з поліцією затримали мешканця Молодогвардійська, причетного до діяльності терористичної організації «ЛНР».

Поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання бойовику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: