Хто б переміг на виборах президента, якби вони відбулися найближчим часом

Лідерами електоральних уподобань українців в разі проведення президентських виборів (1 тур) найближчим часом є нинішній глава держави Петро Порошенко, лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко та міський голова Львова Андрій Садовий.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненими на сайті Центру Разумкова в четвер, якби вибори президента України відбувалися наступної неділі, то серед усіх респондентів 10% проголосували б за П.Порошенко, 7,4% - за Тимошенко, 6,8% - за Садового . Крім того, по 5,7% голосів могли б отримати лідер фракції «Радикальна партія» Олег Ляшко і лідер фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко.

Серед тих українців, які мають намір взяти участь у виборах, голоси розподілилися наступним чином: 14,8% - за Порошенка, 9,8% - за Тимошенко, 10,1% - за Садового, Бойко міг би розраховувати на 8,5%, Ляшко - 8,2%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 26 квітня 2016 року. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: