У Львові для незрячих стартує цикл мистецьких заходів

у ЛЬвові стартують цикл заходів для незрячих і слабозорих дітей, організованих в рамках проекту «Школа вражень»

Сьогодні, 12 травня, у ЛЬвові стартують цикл заходів для незрячих і слабозорих дітей, організованих в рамках проекту «Школа вражень».

Об 11:00 год, розпочнеться перший захід із запланованого циклу – відкриття виставки художника Сергія Поноченюка, яка триватиме до 31 травня. А після відкриття виставки – стартують майстер-класи та розвиваючі інтерактивні заняття для дітей з вадами зору, де кожен зможе долучитись до створення спільної картини чи складання об’ємних дерев’яних пазлів. Не менш цікавим заняттям стане знайомство з розвиваючою казкою, зазначають організатори.

Завдяки роботам митця кожен зможе зануритись у мистецький простір, незалежно від своїх функціональних можливостей. Слабозорі та незрячі люди ознайомляться з об’ємною дерев’яною копією роботи, виконаною фарбами, а ті, хто можуть бачити, матимуть можливість порівняти копію з оригіналом. Огляд картин супроводжуватиметься аудіокоментарями, що дозволить краще налаштувати свідомість на сприйняття інформації нового формату.

Після відкриття виставки стартують майстер-класи та розвиваючі інтерактивні заняття для дітей з вадами зору, що організовані згідно авторської методики, розрахованої на розкриття внутрішнього потенціалу дитини шляхом залучення її до процесу спільної творчості, гри та роботи з об’ємними дерев’яними зображеннями. Триватимуть вони до 14 травня.

Окрім майстер-класів, діти на дотик вивчатимуть зображення на дерев’яних картинах і відтворюватимуть його з допомогою пазлів. Також під керівництвом художника можна буде взяти до рук пензлика, самостійно обрати колір фарби та долучитись до створення спільної картини.

Не менш цікавим заняттям стане знайомство з розвиваючою казкою, написаною за мотивами зображення, з яким працюватимуть учасники заняття. Казка надрукована шрифтом Брайля та має аудіо-варіант. Зосередження на книзі дозволить закріпити ефект від заняття, переорієнтувавши увагу дитини із зовнішнього сприйняття активних форм роботи на медитативні роздуми під час читання чи прослуховування казки.

Всі заходи проходитимуть у Сенсотеці в рамках проекту з арт-терапії «Школа вражень», організованого спільно з ГО «Мистецький простір» та художником Сергієм Поноченюком.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: