Володимир Омелян відзвітував за місяць роботи і представив нову команду

Омелян

Глава Мінінфраструктури Володимир Омелян представив свою команду, розповів про плани щодо реформування галузі, а також відзвітував про досягнення за місяць роботи на міністерській посаді

Про це він написав на своїй фейсбук сторінці.

Нова команда 

Громадськими «заступниками» Міністра інфраструктури відсьогодні Яніка Мерило і Юрій Гусєв.

«Десь на підході Єгор Стефанович. Це справді Dream Team, яку підкупити можна лише успіхом від роботи», - написав Володимир Омелян.

Також він додав, що залишилися Олександра Клітіна, Олексій Соболєв і Андрій Мотовиловець і набуває «державної ваги» єдиний на сьогодні призначений заступник міністра-керівник апарату Дмитро Роменський.

Три ключові речі, на яких ми зосереджуємося:

1. Подальша реформа в стилі Пивоварського, корпоратизація УЗ і УП, реформа морської галузі, відкрите небо в авіації.

2. Приватизація, концесія і державно-приватне партнерство. Все нестратегічне повинне бути відділено від справді стратегічного і передане в приватні руки. Платники податків не повинні власним коштом стимулювати політичну корупцію і неефективність.

3. Боротьба з корупцією. Не формальний, а професійний підхід.

Що зроблено за цей місяць 

Затверджено фінансовий план Укрзалізниці, підвищено тарифи на вантажні перевезення.

Призначено нового керівника Укрзалізниці Войцеха Бальчуна і Укрпошти - Ігоря Смілянського.

«Це професійні менеджери, обрані в результаті прозорого конкурсу. З їх обранням країна і її політична еліта зробила величезний крок вперед. Вперше за 25 років ми отримали людей не "від когось" на стратегічні підприємства», - зазначив міністр.

Завдяки win-win рішенням МАУ і Турецьким Авіалініям, зник конфлікт навколо аеропортів Івано-Франківська і Дніпропетровська.

Запустили масштабну реконструкцію автомобільних доріг. Одночасно з нею, з наступного тижня запускаємо по країні мобільні групи, що досліджуватимуть і перевірятимуть якість українського ноу-хау - ямкового ремонту.

Паралельно, транспортна інспекція спільно з поліцією розпочинає «полювання» на автомобільний вантажний транспорт, вага якого значно перевищуватиме допустимі норми.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: