Європарламент закликав ЄС профінансувати Меджліс у вигнанні

Європейський парламент в четвер закликав ЄС надати фінансову підтримку Меджлісу кримськотатарського народу, поки той знаходиться у вигнанні.

Європейський парламент в четвер закликав ЄС надати фінансову підтримку Меджлісу кримськотатарського народу, поки той знаходиться у вигнанні, про це повідомляє Українська правда.

Про це йдеться в тексті резолюції Європарламенту, за яку євродепутати проголосували в четвер.

«Європарламент нагадує, що заборона Меджлісу означає, що йому буде заборонено скликати зібрання, публікувати свої погляди в засобах масової інформації, проводити публічні заходи або використовувати банківські рахунки», - відзначається в резолюції.

«Європарламент закликає ЄС надати фінансову підтримку діяльності Меджлісу, поки він знаходиться у вигнанні; закликає збільшити фінансування правозахисних організацій, що діють від імені Криму», - наголошується в документі.

Євродепутати також закликали Росію, яка, згідно з міжнародним гуманітарним правом несе відповідальність як держава-окупант в Криму", підтримувати правопорядок на півострові і захистити громадян від свавілля судових та адміністративних заходів і рішень, таким чином виконавши свої зобов'язання члена Ради Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: