22 травня стартує Електромобільний Марафон «Львів – Монте-Карло-2016»

електромобільний марафон png

Електромобільний Марафон – транс’європейське ралі, в якому беруть участь електромобілі та транспортні засоби, що використовують альтернативні джерела енергії.

22 травня о 12:00 год. на пл. Ринок стартує Електромобільний Марафон «Львів – Монте-Карло-2016». Марафон проходитиме вже вп’яте поспіль під патронатом Його Світлості Принца Монако Альбера II і мерів приймаючих міст.

Кожного року змінюється місце старту, але фінішують електромобілі традиційно в Монте-Карло. В цьому році місцем старту Марафону було обрано Львів.

Фінішує ралі 3 червня у Монте-Карло, на Палацовій площі. Протягом Марафону команди-учасники проїдуть понад 3 тисячі кілометрів дорогами Європи, відвідають 10 країн і 23 європейські міста.

«Електромобільний Марафон проходить під патронатом Його Світлості Князя Монако Альбера ІІ. Він покликаний підняти серед української та європейської спільноти питання охорони навколишнього середовища, а також привернути увагу до необхідності використання екологічно чистого транспорту й розвитку інфраструктури з його обслуговування. Урочисту церемонію старту Марафону відвідає делегація представників Монако на чолі з Бернаром Фотріє – Віце-президентом Фонду Князя Альбера, повноважним міністром Монако», - зазначають організатори.

«Всім нашим учасникам ми даємо можливість показати свої автомобілі, свої розробки. В рамках марафону ми будемо презентувати перший український електромобіль «Synchronous». Він проїде  з учасниками 3 тис. км і буде брати участь у фініші у Монте-Карло», - зазначив Віце-президент Електромобільного Марафону, СЕО компанії «Electric Marathon International» Андрій Білий.

Він також зауважив, що перший проміжний етап Марафону буде зі Львова до Новояворівська. «У Європі немає проблем з кордонами, а тут є. Цей етап зможуть проїхати учасники, які не матимуть змоги їхати весь Марафон. Також на старт запросили команди з електричними велосипедами, які зможуть проїхати цей етап», - додав Андрій Білий.

Електромобільний марафон є інтелектуальним ралі – перемогу в ньому дістає не найшвидша команда, а найточніша, яка прийде до фінішу максимально близько до встановленого еталону.

У Марафоні візьмуть участь три українські команди.

Під час марафону вулиці у Львові не перекриватимуть, буде тільки ситуативне перекриття під час старту.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: