Суд відмовився допомагати Росії переслідувати «Правий сектор»

Святошинський суд Києва відхилив запит Слідчого комітету Росії, у якому той просив сприяння у розслідуванні викрадення в Україні двох журналістів LifeNews, а також начебто погроз "Правого сектору" влаштувати хімічну атаку на Москву.

Святошинський суд Києва відхилив запит Слідчого комітету Росії, у якому той просив сприяння у розслідуванні викрадення в Україні двох журналістів LifeNews, а також начебто погроз "Правого сектору" влаштувати хімічну атаку на Москву, пише УП.

Відповідне рішення, яке суд прийняв 25 квітня, опубліковане у Єдиному судовому реєстрі.

У документі йдеться, що 30 травня 2014 року в Росії була порушена кримінальна справа через викрадення в Україні двох неназваних журналістів LifeNews, а також начебто використання Україною заборонених методів ведення війни на Донбасі.

В одному провадженні з цією справою з'єднане провадження через електронний лист, отриманий Держдумою Росії 28 лютого 2014 році з адреси [email protected], який начебто належить "Правому сектору" і у якому містилися погрози "вчинення терористичних актів на території м. Москви з використанням хімічної зброї з метою впливу на прийняття органами влади Російської Федерації рішення про повернення півострова Крим до складу України".

Суд відмовив задовольнити російський запит, мотивувавши це тим, що російська сторона не навела достатніх доказів у цих справах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: