Не міська рада єдина: через проведення чемпіонату світу із шахів у боргах зависла і ЛОДА

PhoTdmAFynk

Два місяці тому Львів приймав чемпіонат світу із шахів. Тоді за ззавання найкращої змагалися українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань. Турнір відшумів, а місто зависло у боргах. Так, зокрема нині розгорівся скандал із ЛОД, яка досі не виплатила гроші за отримані послуги в організхації турніру, пише galinfo.

Два місяці тому Львів приймав чемпіонат світу із шахів. Тоді за ззавання найкращої змагалися українка Марія Музичук та китаянка Хоу Іфань. Турнір відшумів, а місто зависло у боргах. Так, зокрема нині розгорівся скандал із ЛОД, яка досі не виплатила гроші за отримані послуги в організхації турніру, пише galinfo.

"Друзі, а пам'ятаєте, як два місяці тому у Львові вперше за всю історію незалежної України відбувався Матч за звання чемпіонки світу з шахів? Але і по сьогодні понад 100 людей, що забезпечували звук, світло та охорону, виступали на сцені, в холі театру та на площі перед театром, готували урочисте прийняття та обслуговували його, .... й ДОСІ не отримали гроші за надані послуги", -  зазначено  офіційній Facebook сторінці турніру.

"Можливо шановні депутати ‪#‎ЛОР‬ і відповідальні менеджери ‪#‎ЛОДА‬ спробують пояснити ЧОМУ? ДЕ 1,5 млн. грн., які в січні 2016 року були проголосовані на Матч за звання чемпіонки світу з шахів?", - запитують організатори турніру.

Як повідомляє прес-служба турніру, Львівська обласна адміністрація заборгувала перед організаторами близько 1,5 млн. гривень. Більше того, представники ЛОДА не йдуть на контакт з організаторами і не відповідають на телефонні дзвінки.

Та, на такий розвиток подій варто було чекати, адже це не єдиний скандал навколо шахової корони. Нагадаємо, прем'єра першого сезону "спортивного кидалова" від чиновників вийшла у світ за кілька днів після поєдинку, тоді жодна з учасниць не отримала обіцяних коштів за змагання. А це чималі гроші. Та у той час режисером виступила Львівська міська рада. «Позиція ФШУ є наступною – ініціатори та безпосередні організатори матчу, що надавали свої зобов’язання, мають знайти можливості по врегулюванню цього питання з екс-чемпіонкою світу Марією Музичук у світлі попередніх домовленостей», – заявив Капустін 15 квітня (цитата за прес-релізом ФШУ).

Однак, міський голова Львова Садовий назвав «свідомим саботажем» дії президента Федерації шахів України Віктора Капустіна і списав усе на нього, буцімто,  той відмовився сплатити 60 тис. євро на рахунок ФІДЕ, що уже призвело до міжнародної дискваліфікації усіх українських шахістів.

Тоді, нагадаємо, українські шахісти опинилися під забороною виступу на наступних профільних турнірах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: