У місті Лева виступлять одразу два церковних хори

У вівторок, 17 травня о 19:00 у Будинку органної та камерної музики в  рамках  гастрольного туру виступатимуть два німецькі хори: молодіжний церковний хор "Junge Kantorei Freiburg" (Юнге Канторай Фрайбург) – один із найбільших студентських хорів міста Фрайбурга та студентський хор "Heidelberger Studentenkantorei" - один з найбільших хорів міста Гайдельберг, інформує прес-служба міської ради.

У програмі звучатимуть:
- Фелікс Мендельсон-Бартольді, гімн "Почуй молитву мою"
- Антон Дворак "Messe D-Dur"
- Франц Шуберт "Переможна пісня Міріам"

Керівник - Крістоф Андреас Шефер.

Обидва хори багаті своєю історією та музичними творами, тому глядачам виступи мають припасти до душі, адже мистецтво, яке презентують хористи - вічне.

Молодіжний церковний хор «Junge Kantorei Freiburg» (Юнге Канторай Фрайбург) - це один з найбільших студентських хорів міста Фрайбурга (Німеччина), одного з перших міст-партнерів Львова у Західній Європі, угода про встановлення побратимських стосунків з яким була підписана у 1989 році.  Хор заснований Крістофом Андреасом Шефером, налічує 60 учасників різних вікових категорій, виконав багато відомих хорових творів, серед яких ораторії, мотети, кантати з різних епох, в різних стилях, а також твори сучасних композиторів.

Важливою складовою діяльності хору є гастролі у різних країнах. Хор мав честь виступати в Італії, Швеції, Фінляндії, Сирії, Білорусі та Україні. У рамках цьогорічного гастрольного туру хор виступатиме у Львові. Учасники хору цікавляться культурою інших народів і беруть активну участь у музично-мистецьких обмінах. «Junge Kantorei Freiburg» підтримує партнерську співпрацю з іншими хорами, наприклад, з академічним хором Gomel з Білорусі та Coro Antiche Armonie з м. Бергамо (Італія). Щороку в хор бажають вступити молоді люди, які цікавляться класичною музикою.

Студентський хор «Heidelberger Studentenkantorei» - це один з найбільших хорів міста Гайдельберг (Німеччина), членами якого є не лише студенти, а й інші мешканці міста. Гастролі в Німеччині і за кордоном є невід'ємною частиною роботи хору.

Фото: відкриті джерела

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: