Жоден суддя й донині не піддався люстрації

1423124340_1

За словами директора Департамену люстрації Міністерства юстиції Тетяни Козаченко, в Україні до сьогодні не люстрований жоден суддя. Про це чиновниця розповіла в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами директора Департамену люстрації Міністерства юстиції Тетяни Козаченко, в Україні до сьогодні не люстрований жоден суддя.  Про це чиновниця розповіла в інтерв'ю Радіо Свобода. 

На запитання журналіста про те, що жоден суддя в Україні й досі не люстрований Козаченко відповіла наступне: "Але є деякі рішення. Справа в тому, що є єдине рішення Вищої ради юстиції щодо люстрації, заборона до екс-голови Вищого господарського суду Віктора Татькова. Це фактично людина, яка побудувала і була на чолі тієї архітектури, піраміди корупційності питань в господарських судах. Це комерційні суди України. І Вища рада юстиції виконала закон і визнала те, що до нього застосовуються заборони. І навіть направила подання до Верховної Ради про звільнення. І Верховна Рада поставила на обговорення у порядок денний. Однак зняла це питання. Тому що як всі майданівські судді, так і Татьков, до якого застосовуються люстраційні процедури, оскаржили подання на їх звільнення до Вищого адміністративного суду. І зараз Вищий адміністративний суд розглядає ці справи. І саме 16 травня буде наступне, можливо, остаточне засідання.

Фото: Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: