Перемога Джамали: Україна святкує, Росія шукає до чого придертися, світ вітає переможців

230571

Пісня про депортацію кримських татар не залишила світ байдужим і українка Джамала везе додому омріяну перемогу на Євробаченні 2016, залишивши позаду Австралію та Росію.

Пісня про депортацію кримських татар не залишила світ байдужим і українка Джамала везе додому омріяну перемогу на Євробаченні 2016, залишивши позаду Австралію та Росію, пише Дивись інфо.

Про пронизливість пісні Джамали "1944" та її вплив на світового слухача, зазначає, зокрема, британське видання Independent. Автори публікації пишуть, що у цьому році голосування було більш захоплюючим, ніж на минулих конкурсах, й припускають, що на перемогу Джамали може бути й політична реакція, адже Україна та Росія нині у напружених стосунках.

Міжнародне агенство Reuters у своїй публікації згадує про політичні домовленості між країнами-учасницями та про те, що Європейський мовний союз не знайшов порушень у словах пісні укранської виконавиці. Йдеться тут і про історію пісні "1944", з якою Джамала виборола перемогу.

Про те, що Євробачення завжди буде політичним конкурсом  пише і британська The Telegraph. Тут детально проаналізували конкурс та всі його підводні течії, зокрема і ті, що стосують Джамали і Лазарєва.

Ім'я Джамали у цей день і на першій шпальті видання Mirror. До слова, розповідають журналісти про те, як українка зробила історію з піснею "1944" і хто був її основним конкурентом.

BBC запевняє, що Україна осоромила букмекерів і коментаторів Євробачення, які передбачали перемогу Росії. І, хоча її пісня викликала чимало суперечок, все ж історія про депортацію кримських татар зачепила глядачів за живе.

А от у Росії з приводу перемоги Джамали користувачі соціальних мереж вчинили справжній бум. Російський Первый канал перемогу України назвав повною несподіванкою і наголосив, що Україна, буцімто, обіцяла відмовитись приймати участь у конкурсі наступного року, якщо у 2016 перше місце посяде Лазарєв. Тримають образу на Україну тут і за те, що наше журі не поставило жодних балів російському виконавцю. Така ж позиція і у більшості російських масмедіа, що упродовж всіє підготовки до конкурсу називали пісню "1944" політичною і вбачали неможливість її звучання на конкурсі.

Інший  російський телеканал Дождь, на відміну від пропутінських ЗМІ,  про політичність пісні не згадує, пише лише, що Джамала хотіла, аби її слова почули не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Аби відповісти на всі "попускання" Джамали з боку Росії,  за тролінг взялися і українські користувачі соціальних мереж:

В якому точно місті України пройде Євробачення 2017 ще точно невідомо, сама ж Джамала припускає, що це може бути Львів, передає UA: Перший. 

Підготував Олег Галів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: