На Львівщині перевірять, як учасникам АТО виділяють земельні ділянки

Порядок розподілу земельних ділянок для демобілізованих учасників АТО зі Львівщини перевірятимуть правоохоронні органи.

Відтак працівники поліції, служби безпеки та прокуратури перевірять статистику кількості виділених земельних ділянок відповідно до кількості демобілізованих із АТО. Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час апаратної наради у понеділок, 16 травня.

«На сьогодні демобілізовані військовослужбовці скаржаться, що у них виникають проблеми із отриманням земельних ділянок, - наголосив голова ЛОДА. - Тому сьогодні треба негайно роз'яснити цю ситуацію та проконтролювати, аби не було розкрадання та спекуляцій довкола земельного питання. Зокрема створити правильну статистику, аби не вийшло так, що земельних ділянок виділили більше, аніж є на сьогодні демобілізованих воїнів».

Через півтора місяці у ЛОДА також планують заслухати інформацію про розподіл земельних ділянок для воїнів АТО.

Нагадаємо, під час зустрічі голови ЛОДА Олега Синютки із демобілізованими учасниками АТО у суботу, 14 травня, більшість із присутніх скаржилась саме на складність оформлення земельних ділянок. За словами бійців, незважаючи на законне право, їм іноді відмовляють місцеві органи влади, мотивуючи це відсутністю генеральних планів у населених пунктах або взагалі відсутністю вільних ділянок. Також цей процес затягують різноманітні бюрократичні процедури, які доводиться пройти, щоб отримати землю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: