У Росії прокурор попросив звільнити художника Павленського від покарання у справі про підпал шин

Прокурор попросив суд визнати художника Петра Павленського винним у вандалізмі по справі про підпал шин на мосту в Петербурзі, засудити його до двох років обмеження волі та звільнити від покарання у зв'язку із закінченням терміну давності.

Прокурор попросив суд визнати художника Петра Павленського винним у вандалізмі по справі про підпал шин на мосту в Петербурзі, засудити його до двох років обмеження волі та звільнити від покарання у зв'язку із закінченням терміну давності, пише meduza.io.

За словами прокурора, Павленський цинічно порушив норми моралі і моральності та осквернив Мало-Конюшенного міст. Збиток від дій художника звинувачення оцінило в 27 тисяч рублів.

«Вина підсудного також доводиться показаннями свідків, які проживають поруч з мостом, наприклад, свідка Липки, яка вважає, що відбулося опоганення моста», - сказав прокурор.

Петро Павленський влаштував акцію «Свобода» на Мало-Конюшенної мосту в лютому 2014 року. Він підпалив шини, імітуючи масові виступи на київському Майдані.

Стаття про вандалізм передбачає штраф до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи або арешт на строк до трьох місяців.

Павленський знаходиться під арештом в Москві по іншій справі: в листопаді 2015 року його затримали під час акції «Загроза», коли він підпалив двері будівлі ФСБ на Луб'янській площі. У цій справі йому пред'явлено звинувачення за статтею про пошкодження об'єкта культурної спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: