В Естонії вилучили книги Доренка за «образу українського народу»

В Естонії з полиць частини книжкових магазинів вилучили книгу головного редактора радіостанції «Говорить Москва» Сергія Доренка «Россия, подъем! Бунт Расстриги».

Про це станції повідомив керівник місцевого проекту «Інформаційний портал Російської Громади - Baltija.eu» Олександр Корнілов.

Він зазначив, що Конгрес українців Естонії та прокиївський організації зробили в Таллінні рейд по книгарнях Apollo і Rahva Raamat. Вони виявили видання, які «ображають гідність українського народу і честь української держави», в їх числі була і книга Доренка.

Всього в чорному списку опинилися 23 книги, зокрема твори Дмитра Рогозіна, Євгенія Сатановського, Едуарда Лимонова, Миколи Старикова, Олександра Дугіна, Владислава Шуригіна. На прохання активістів їх прибрали з полиць.

Коментуючи подію, Доренко запропонував естонцям звалити його книги на центральній площі Таллінна і спалити.

«Мені здається, вилучення моєї книги з продажу в Естонії йде на користь всім сторонам, безумовно. По-перше, виграють естонці, тому що вони догоджають українцям і цим доводять свою європейськість. По-друге, виграють українці, тому що вони топчуть мене і топчуть мою книгу, і там, безумовно, не можна не знайти багато щастя. І по-третє, виграю я, тому що це, безумовно, робить мені рекламу», - вважає головний редактор радіостанції.

Книги цих та інших російських авторів заборонені до продажу в Україні як такі, що підривають державні основи країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: