З бібліотеки ім.Вернадського зникла унікальна книга – «Апостол» Федорова

З Національної бібліотеки ім. Вернадського зникла старовинна книга «Апостол» Івана Федорова, надрукована в 1574 році.

З Національної бібліотеки ім. Вернадського зникла старовинна книга «Апостол» Івана Федорова, надрукована в 1574 році, пише «Сегодня».

«Апостол» зник 10 травня», - підтвердили в прес-службі бібліотеки, але при цьому відмовилися говорити, за яких обставин це сталося. Книга зберігалася у відділі стародруків та рідкісних видань на вулиці Володимирській, 62.

Також не повідомляють, чи не зникли разом з «Апостолом» будь-які інші видання. «Відкрито кримінальне провадження, з усім розбирається поліція», - говорять в НБУВ.

В ГУ НП Києва нам сказали, що зараз уточнюють інформацію про зникнення книги.

«Апостол», надрукований Іваном Федоровим в 1574 році у Львові, - найстаріша збережена книга, яка була видрукувана на території нинішньої України. Всього вийшло близько 1000 примірників Львівського «Апостола», до сьогоднішнього дня збереглося менше сотні.

На сайті Національної бібліотеки ім. Вернадського зазначено, що бібліотека володіє 5 екземплярами Львівського «Апостола», чотири з них зберігаються у відділі стародруків та рідкісних видань, один - у відділі бібліотечних зібрань та історичних колекцій.

«Усі примірники неповні. Тільки в одному з них є початкова сторінка з гербом Г. Ходкевича, в двох - гравюра із зображенням євангеліста Луки, ще в одному - кінцева сторінка з гербом Львова та друкованої маркою Федорова», - зазначено на сайті. Який саме екземпляр зник - поки не ясно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: