Через скандал Ар’єв пішов з ТСК щодо офшорів

Народний депутат від фракції БПП Володимир Ар’єв взяв самовідвід із ТСК з питань політичної корупції та офшорних компаній.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Це рішення нардеп ухвалив після того, як стало відомо, що його помічником працював батько Ігоря Кононенка, фігуранта «панамських архівів». Оприлюднив інформацію інший народний депутат Сергій Лещенко.

«У 2013 році, в 7 скликанні Верховної Ради, законопроект 2626 про заборону забудови зелених зон мені допомагав робити фахівець в містобудуванні і транспорті Віталій Кононенко, якого я оформив на кілька місяців як помічника-консультанта на громадських засадах. Мене з ним познайомили мої колеги з попереднього скликання, і я тоді якось не питав про наявність заможних дітей у людини, з якою співпрацював у вельми вузькому напрямку. З його сином Ігорем я познайомився вже під час виборчої кампанії до ВР 8 скликання. До вчорашнього дня я навіть не знав, що вони близькі родичі, бо після відмови ВР забороняти будівництво на зелених зонах, ми з Віталієм Кононеком більше не перетинались», – написав Володимир Ар’єв.

Крім того, він зазначив, що логіка звинувачення Лещенком у конфлікті інтересів в даному випадку не працює. «Бо не я працював на Кононенка-старшого, а навпаки. Відповідно, нічим йому не зобов'язаний, сину й поготів», – написав Ар’єв.

І додав, що все що об'єднує його, Кононенка і Лещенка - це перебування в одній фракції Блоку Петра Порошенка.

«Я завжди своєю репутацією і діями доводив свою відданість пошуку правди і боровся з корупціонерами і маніпуляторами, незалежно від їхньої приналежності чи популярності. І якщо навіть теоретично ставиться під сумнів неупередженість результатів комісії, я не братиму участь в роботі ТСК», – підсумував Ар’єв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: