Київські будівельники випадково відшукали палац князя Володимира

10721d6-znahidka1

Столичні будівельники спокійно проводили будівельні роботи по ремонту сходинок на перехресті Володимирської вулиці і Андріївського узвозу, і не очікували, що виявлять фундамент палацу князя Київської Русі Володимира Великого.

Також на місці були кістки людей.

Загальна площа палацу була близько 500 кв.м (довжина стін - 40 на 6 м), але збереглося тільки 7 м, з них відкрито для перегляду 5 м. Глибина фундаменту - близько метра, пише Київ.правда.

Науковий співробітник інституту археології НАН України Віталій Козюба заявив, що палац є унікальним спорудженням часів Київської Русі. Ймовірно, в ньому приймали гостей, а також звели його в той же час, що і Десятинну церкву князя Володимира. Експерт повідомляє, що будівлю звели з каменю.

Козюба заявив, що столична мерія і Міністерство культури вже знають про дивовижну знахідку будівельників і зараз розглядають варіант, при якому зведуть скляний купол, щоб фундамент палацу був пам'яткою культури і представляв інтерес для туристів. Експерти впевнені, що для створення музейного експоната потрібно близько декількох сотень тисяч гривень. Відновленням палацу займеться столичний меценат.

Нагадаємо, що про відновлення Десятинної церкви активно дбав третій президент України Віктор Ющенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: