У Чечні українці Клих та Карп’юк виступили з останнім словом у суді

Українці Микола Карп’юк та Станіслав Клих, яких у Росії звинувачують в участі в першій чеченській війні, виступили в суді в Грозному з останнім словом.

Про це розповів журналіст Антон Наумлюк, який був на засіданні. Обидва обвинувачених, за словами Наумлюка, в суді заявили, що не були в Чечні під час першої чеченської війни і винними себе не вважають, інформує Громадське радіо.

«Першим суддя дав слово Станіславу Клиху, незважаючи на проблеми з психічним здоров'ям, він сказав чітко і ясно, про те, що в Чечні ніколи не був. Весь інший час він намагався розповідати про тортури, згадував сумбурні уривки з минулого життя. Суддя його довго слухати не став. Вони сиділи обидва без наручників, але в клітці залу суду. Карп’юк виступав довго, був патріотичним, дуже проникливим. Карп’юк в СІЗО постійно займається спортом. Він відкинув всі звинувачення, які пред'являють йому і Клиху. І його заява стосувалася політичних моментів. Він заявив прямо про те, що його тут судять у зв'язку з тим, що він українець, і в зв'язку з подіями в Криму і на Донбас. У цьому він бачить мотивацію обвинувачення», - заявивши Наумлюк.

За його даними, Карп’юк виступив зі словами, що немає злості ні на кого.

За словами журналіста Антона Наумлюка, головний свідок у справі на момент, коли він нібито воював, насправді сидів у в’язниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: