«Четвірка» - звільнення, «двійка» - підвищення: як відбувається переатестація в поліції

Працівники поліції, які під час переатестації отримали оцінку «чотири», повинні бути звільненні з органів внутрішніх справ. Натомість ті, хто отримав «одиницю» визнається таким, що відповідає своїй посаді. А «двійочники» навіть рекомендуються до підвищення. Про це під час прес-конференції розповіла член атестаційної апеляційної комісії південного регіону Національної поліції України Наталія Шелестак.

Працівники поліції, які під час переатестації отримали оцінку «чотири», повинні бути звільненні з органів внутрішніх справ. Натомість ті, хто отримав «одиницю» визнається таким, що відповідає своїй посаді. А «двійочники» навіть рекомендуються до підвищення.

Про це під час прес-конференції розповіла член атестаційної апеляційної комісії південного регіону Національної поліції України Наталія Шелестак.

«Переатестація відбувається в кілька етапів. Спочатку вони проходять два тестування, по спеціальності і на загальний розвиток. Сумарно можна набрати 120 балів. Хто набрав менше ніж 60 втрачає право на апеляцію. Далі: співбесіда з членами атестаційної комісії. Якщо є потреба можуть запропонувати пройти поліграф. Від цього можна відмовитися, але це може вплинути на рішення комісії», - розповіла львівська громадська активістка, яка  працювала в апеляційній комісії в Одесі.

За її словами багато претендентів у поліцейські домоглися скасування рішень комісій через суд. Втім, навіть без  цього, всі, кого відсіяли комісії, продовжують працювати.

«Ніхто з тих, кому  первинні комісії поставили «четвірки»  (і ми це рішення підтвердили) не звільнений. Це при тому, що згідно наказу міністерства їх мали звільнити впродовж 5 днів», - повідомила Наталія Шелестак.

За її словами більшість поліцейських було рекомендовано залишити на посадах, однак багатьом дали рекомендацію з пониженням. Траплялися випадки, які шокували членів комісії. « У нас був слідчий з 15-річним стажем, який не знав, що таке склад злочину, і не міг відрізнити крадіжку від розбою», - розповіла активістка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: