Порошенко хоче конституційно закріпити права кримських татар на самовизначення

Президент України Петро Порошенко ініціює створення робочої групи в рамках Конституційної комісії для розробки змін до Конституції, що стосуються права кримських татар на самовизначення.

Президент України Петро Порошенко ініціює створення робочої групи в рамках Конституційної комісії для розробки змін до Конституції, що стосуються права кримських татар на самовизначення, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми, хоч і з запізненням, але усвідомили необхідність створення в Криму національної автономії кримських татар із повним гарантуванням рівних прав і свобод етнічних українців, росіян та інших етносів півострова. Ми зобов'язані розпочати в парламенті України, процес внесення змін і доповнень до розділу 10 Конституції України – АРК, які б повною мірою виходили з невід'ємного права кримськотатарського народу на самовизначення в складі суверенної і незалежної Української держави», - сказав він, виступаючи на концерті-реквіємі пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Національній опері України в середу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: