У Львові розпочалсь заходи, присвячені 72-й річниці депортації кримських татар

IMG_0453

Заходи з відзначення 72-річниці депортації кримських татар у Львові розпочалися із відкриття фотовиставки “Я теж сумую. Твій Крим” на перехресті вулиць Краківської та Вірменської. Про це під час прес-конференції розповів співзасновник громадської організації “Крим SOS” та Кримського дому у Львові Алім Алієв.

Заходи з відзначення 72-річниці депортації кримських татар у Львові розпочалися із відкриття фотовиставки «Я теж сумую. Твій Крим» на перехресті вулиць Краківської та Вірменської. Про це під час прес-конференції  розповів співзасновник громадської організації «Крим SOS» та Кримського дому у Львові Алім Алієв.

«Це виставка робіт кримськотатарського фотографа, який живе в Криму і не зміг сюди приїхати, і прізвища його я не назву з міркувань безпеки. Ми зробили цю виставку на вулиці, щоб коли люди  проходять, вони бачили види Криму і розуміли, що хоча прийшла окупація але це тимчасово»,  - розповів Алім Алієв.

О 13.00 на зупинці між вулицями Шевченка та Городоцькою біля театру імені Лесі Українки розпочинається презентація  графіті, які малювали львівські художники . Головною подією буде траурний мітинг, який розпочнеться о 19.00 біля  біля пам’ятника Шевченку.

«На ньому виступлять представники влади, громадські діячі, і ті, хто вважає себе друзями нашого народу, надає нам підтримку у цей складний час», -  розповів Алім Алієв. Завершаться заходи акцією «Запали вогник своєму серці» під час якої із свічок буде викладено контури контури національних українських та кримськотатарських символів «Тамга» і «Тризуб».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: