Україна офіційно приєдналася до Угоди СОТ про держзакупівлі

Українські компанії з 18 травня отримали право брати участь в державних закупівлях 45 країн-учасниць угоди світової організації торгівлі (СОТ) про державні закупівлі (Agreement on Government Procurement, GPA), серед яких країни ЄС, Японія, США, Корея, Тайвань, Сінгапур, Гонконг і Канада.

Як інформує Міністерство економічного розвитку і торгівлі, це стало можливим, оскільки 18 травня завершилася офіційна процедура приєднання України до вказаної угоди.

«Це - найпростіший шлях для експорту вітчизняних товарів. Українським компаніям не потрібно витрачати зайвих коштів на маркетинг, домовлятися про вихід в мережу відкривати представництво. Заявки і процедури державних тендерів зазвичай чітко структуровані. Тому все, що треба, - це знайти цікавий тендер і відповідним чином оформити заявку», - наводиться в повідомленні коментар заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефедова.

МЭЕРТ нагадало, що в листопаді 2015 року делегації усіх 45 країн-учасниць GPA одноголосно підтримали рішення про приєднання України до угоди, а Верховна Рада ратифікувала це рішення у березні 2016 року. Від січня міністерство почало пілотний проект із підтримки українських компаній, які уперше планують взяти участь в зарубіжному тендері.

Загальний обсяг ринку держзакупівель СОТ оцінюється в 1,7 трильйона доларів щорічно, що більш ніж у 30 разів перевищує обсяг українського експорту в 2014 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: