Затримали прокурора, який зайняв кабінет «діамантового» Корнійця

Затримали заступника прокурора Київської області. Про це повідомив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час парламентських слухань «Стан реалізації основ антикорупційної політики в Україні».

Затримали заступника прокурора Київської області. Про це повідомив голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час парламентських слухань «Стан реалізації основ антикорупційної політики в Україні», пише InfoResist.

«Тільки що був затриманий заступник прокурора Київської області у справі за фактом розподілу 30 тис. тонн цукру Аграрного фонду на 300 млн грн.», - pазначив Ситник.

Раніше директор ДОБУ Олег Липовий заявив про можливу причетність прокуратури Київської області до розкрадання цукру компанії зберігається на складах в Луцьку.

«У нас є інформація, що готується виведення з держвласності 35 тис. тонн цукру, який належить ДОБУ «Аграрний фонд» і зберігається на складах в Луцьку. У нас є всі підстави так вважати, оскільки лист до Кабінету Міністрів з проханням відсторонити від посад нинішнє керівництво ДОБУ «Аграрний фонд» надійшло від прокуратури Київської області за підписом прокурора Курко О.М.», - сказав він.

За словами Липового, саме цей прокурор Київської обласної прокуратури в наприкінці 2015 року прийняв остаточне рішення про передачу стороннім особам 30 тис. тонн цукру-піску, який належав ДОБУ «Аграрний фонд» і зберігався на складах в Черкаській області.

«Ми робимо висновок, що Київська обласна прокуратура, яка прийняла остаточне рішення про незаконну передачу цукру в Черкасах, зараз замітає сліди попередньої угоди, і має намір провернути ту ж аферу в Луцьку», - зазначив Липовий.

Наприкінці 2015 року з складів в Черкаській області було розкрадено 30 тис. тонн цукру-піску, що належить ДОБУ «Аграрний фонд». Збитки, завдані державі, оцінювалися в 350 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: