Під час аукціону, ціна оренди земельної ділянки на Львівщині зросла в 14 разів

Вартість річної оренди ділянки у Кам'янко-Бузькому районі Львівщини завдяки проведенню земельного аукціону зросла в 14 разів, з 8% до рекордних 110% від нормативної грошової оцінки землі.

Вартість річної оренди ділянки у Кам'янко-Бузькому районі Львівщини завдяки проведенню земельного аукціону зросла в 14 разів, з 8% до рекордних 110% від нормативної грошової оцінки землі.

Про це повідомив начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

На земельному аукціоні,  що відбувся сьогодні, 19 травня, продали право оренди чотирьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту) загальною площею 53,3 гектара. Стартовий розмір річної орендної плати цих ділянок становив 53,5 тисячі гривень, в результаті торгів ціна оренди зросла втричі – до 177,3 тисяч гривень.

Найбільша динаміка вартості зафіксували на земельну ділянку розташовану на території Дернівської сільської ради Кам'янко-Бузького  району. Під час аукціону вартість її річної оренди зросла в 14 разів (з 4 до 60 тисяч гривень). Також відзначимо, що завдяки аукціону ціна річної оренди цієї земельної ділянки зросла від встановлених 8% до  рекордних 110% від нормативної грошової оцінки землі. Цей аукціон став найсильнішим з проведених цього року, адже за право оренди змагалось багато учасників.

За результатами земельного аукціону переможці уклали договори оренди чотирьох земельних ділянок на 7 років. Всього, за період оренди цих земельних ділянок, до місцевих бюджетів надійде понад 1,2 млн гривень (що на 0,8 млн гривень більше від «стандартної» орендної плати).

Зазначимо, що від початку 2016 року це вже 11 земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. Наступні земельні торги з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення землевпорядною службою Львівщини заплановано провести 26 травня цього року. Детальніше ознайомитися з запропонованими лотами можна на офіційному сайті Держгеокадастру України.

Довідка:

Всього, за результатами земельних аукціонів, що відбулися у 2016 році, реалізували право оренди 59 земельних ділянок державної власності (за межами населених пунктів) загальною площею 1072,5 га терміном на 7 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, становить 2,6 млн гривень.

Загалом за період користування орендарями цими земельними ділянками до місцевих бюджетів надійде понад 18,4 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: