Рада не підтримала необхідний для співпраці з МВФ законопроект

Верховна Рада України не підтримала в першому читанні законопроект про систему автоматизованого арешту коштів боржників на виконання рішення суду, ухвалення якого передбачено меморандумом про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За відповідний законопроект (№3768) «Про внесення змін до законодавчих актів щодо запровадження системи автоматизованого арешту коштів у цивільному та господарському судочинстві» на засіданні парламенту в четвер проголосували лише 192 народних депутати з 226 мінімально необхідних.

Після нерезультативного голосування, український парламент голосами 231 направив цей законопроект на доопрацювання.

Законопроект передбачає створення системи автоматизованого арешту коштів на банківських рахунках для забезпечення оперативного виконання судових рішень і постанов державних виконавців про накладення арешту на грошові кошти, що зберігаються на банківських рахунках.

Проект закону передбачає створення і забезпечення функціонування в судах та органах державної виконавчої служби автоматизованої системи арешту коштів, що направлятиме в банки в електронному вигляді копії судових рішень і постанов державного виконавця про накладення арешту.

Згідно з пояснювальною запискою, внесення таких змін до законодавства допоможе запобігти спробам боржників ухилитися від виконання судових рішень і скоротить відповідні процедури, пов'язані з арештом коштів у часі.

У пояснювальній записці зазначається, що впровадження нового автоматизованого порядку здійснення арешту коштів, розміщених на банківських рахунках, є однією з вимог меморандуму про економічну та фінансову політику, укладеного між Україною і МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: