Ректор за акредитацію запропонував заступнику міністра освіти 10 тисяч

Ректор одного з навчальних закладів запропонував заступнику міністра освіти 10 тисяч доларів за надання акредитації спеціальності.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.  

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою ректора одного із університетів, який 01.03.2016 запропонував та надав неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч доларів США (близько 270 тис грн) заступнику міністра освіти і науки України за отримання навчальним закладом акредитації спеціальності та уникнення подальших перевірок організації навчального процесу.

Згідно з новелами законодавства, передбаченими розділом XIV Кримінального кодексу України, кримінальне провадження також розпочато та завершено відносно юридичної особи, в інтересах якої вчинено корупційне кримінальне правопорушення.

За клопотаннями детективів Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту. З метою забезпечення можливої конфіскації на все майно підозрюваного накладено арешт.

Обвинувальний акт направлено до суду за ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка надання неправомірної вигоди та надання такої вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, і в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої влади та службового становища).

Довідково: за висунутим обвинуваченням особі загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Юридичній особі щодо якої здійснюється кримінальне провадження загрожує покарання у виді штрафу від 20 до 50 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 тис грн до 850 тис грн.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: