За чотири роки президентства Януковича було розпродано майже півтисячі танків і сотня літаків

477 танків, 330 БМП і БТР, 94 літаки і БПЛА, 145 вертольотів було розпродано під час президентства Віктора Януковича.

Про це йшлося на засіданні Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони, на якому обговорювалося питання підриву обороноздатності України, повідомив народний депутат Дмитро Тимчук.

«Цифри просто шокують. Так, згідно з документами, в період правління Януковича (2010-початок 2014 рр, міністри оборони М.Єжель, М.Саламатін, П. Лебедєв) тільки танків було розпродано, увага, 477 одиниць (ще 5 - «подаровані», тобто «передані на безоплатній основі») - при тому, що, наприклад, в бойовому складі Бундесверу на кінець 2015 року було всього 225 танків, а в арміях Франції та Великобританії і того менше», – написав на своїй сторінці у Фейсбук нардеп.

Не краща ситуація й з іншими видами озброєння.

«При Януковичі продано 330 одиниць БМП і БТР (ще 4 «подаровані»); зі складу Повітряних сил було продано 94 літака і БПЛА, 145 вертольотів. Також стрілецької зброї продано майже 740 тисяч одиниць (ще майже тисячу 300 одиниць армія передала незрозуміло кому безкоштовно); ракетно-артилерійського озброєння продано майже 6 тисяч одиниць (ще 12 одиниць «подаровані»), автомобільної техніки - 3 тисячі 16 одиниць (5 «подаровані»). Це до відповіді на питання, чому до початку агресії Росії наша держава раптом виявилася беззбройною, чому мобілізованих озброювали древньою стрілецькою зброєю з баз зберігання, а на передову доставляли на громадському транспорті», – зазначив Тимчук.

І додав, що абсолютним рекордсменом за «розпродажем» і «даруванням» був М.Єжель, який навіть після Майдану довгий час був послом України в Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: