«Миротворець» вибачився перед журналістами і опублікував… новий список акредитованих в «ДНР»

33DBDC4E-2F0A-4E76-9257-EA53A5C59F87_mw1024_s_n

Сайт «Миротворець» приніс свої вибачення журналістам і опублікував більш розширений список, акредитованих бойовиками працівників ЗМІ. Тепер він містить майже п’ять з половиною тисяч прізвищ.

Сайт «Миротворець» приніс свої вибачення журналістам і опублікував більш розширений список, акредитованих бойовиками працівників ЗМІ. Тепер він містить майже п’ять з половиною тисяч прізвищ.  

«12.05.2016 р. на сайті Центру «Миротворець» був опублікований список журналістів, акредитованих терористичною організацією ДНР. Після публікації ми побачили, який суспільний інтерес і обговорення викликав опублікований список. Багато журналістів вимагали від нас вибачень і ми, нарешті, зрозуміли - чому. З цього приводу колектив Центру приносить свої щирі вибачення, оскільки список дійсно виявився не першої свіжості», – йдеться у повідомленні.

Автори публікації зазначають, що опублікований на сайті список був отриманий від т.зв. міністра пропаганди терористичної організації ДНР Олени Нікітіної (Пушилін Денис Володимирович) в грудні місяці 2015 року та містив трохи більше 4000 записів. Водночас більш свіжий список, який є в розпорядженні «Миротворця» і отриманий від її заступника (в цілях конспірації його прізвище не розголошується), датований лютим 2016 року і містить 5412 записів, серед яких +2082 це російські журналісти, а 1816 - журналісти інших країн. Все інше - місцева проросійська терористична босота.

На сайті зазначається, що інформація про акредитовані терористичною організацією ДНР журналістів публікується відповідно:

до Статті 17 Конституції України:

Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу),

До Статті 29 Закону України «Про Інформацію»:

Поширення суспільно необхідної інформації

  1. Інформація з обмеженим доступом може бути поширена, якщо вона є суспільно необхідною, тобто є предметом суспільного інтересу, і право громадськості знати цю інформацію переважає потенційну шкоду від її поширення.
  2. Предметом суспільного інтересу вважається інформація, яка свідчить про загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності України; забезпечує реалізацію конституційних прав, свобод і обов’язків; свідчить про можливість порушення прав людини, введення громадськості в оману, шкідливі екологічні та інші негативні наслідки діяльності фізичних або юридичних осіб тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: