На Львівщині помічник судді за винагороду сприяв «ухваленню» рішень

PM852image001

Помічник судді через посередника вимагав 2 тисячі доларів США за прийняття судового рішення.

Оперативники УЗЕ та військової прокуратури затримали обох хабарників. Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області викрили корупційну схему прийняття замовних рішень одним з судів Львівської області.

Так, було встановлено, що за прийняття позитивних рішень по справам працівники суду вимагають неправомірну вигоду.

За прийняття судом позитивного рішення у  цивільному провадженні про визнання права власності на об’єкт нерухомості вони вимагали 2 тисячі доларів США неправомірної вигоди.

Військовою прокуратурою Львівського гарнізону відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Оперативники УЗЕ задокументували одержання помічником судді частини хабара через посередника. Після передачі коштів відбувся судовий процес.

16 травня, після одержання другої частини неправомірної вигоди, судом було прийнято рішення на користь заявника. Як доказ – він отримав відповідне рішення суду.

Працівники Управління захисту економіки Нацполіції та військової прокуратури провели санкціоновані обшуки у службових приміщеннях суду, по місцю проживання учасників корупційної схеми.

Вилучено 650 доларів США, які були отримані в якості неправомірної вигоди, а також  матеріали цивільної справи, у рамках якої було прийняте замовне рішення.

Помічника судді міськрайонного суду Львівської області затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці проводять слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення інших фактів одержання неправомірної вигоди.

PM688image002

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: