На Львівщині вшанували французьких вояків, які загинули в концтаборі «Шталаг 325»

DSC_0089_1463754340

Сьогодні, 20 травня, у м. Рава-Руська відбулися скорботні заходи із вшанування пам'яті французьких військовополонених, які загинули у 1941-1943 роках в концентраційному таборі «Шталаг-325».

У заходах взяли участь заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний, посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон, військові аташе Посольства Французької Республіки та Королівства Бельгія, представники місцевої влади та громадськості.

Вшанувати загиблих також прибула офіційна французька делегація у складі Національної спілки «Ті, що з Рави-Руської та їх нащадки» серед яких були і колишні в’язні концентраційного табору «Шталаг-325».

Присутні поклали квіти та лампадки до меморіалу французьким військовополоненим. В пам'ять загиблих пролунав Державний Гімн України та Державний Гімн Франції у виконанні оркестру Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного.

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Підлісний висловив вдячність усьому французькому народу за ті зусилля, які Франція докладає щоб встановився мир на українській землі.

Слова співчуття та вдячності за належну шану та пам'ять висловили також представники французької делегації. Пам'ять загиблих всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Після цього представники громадськості, керівництва та офіційної французької делегації також здійснили покладання квітів до Пам’ятника загиблим у Рава-Руському концтаборі радянським військовополоненим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: