«Нафтогаз» позбувся боргу у кількасот мільйонів доларів

«Нафтогаз України»
Фото: dt.ua

НАК «Нафтогаз України» повністю розрахувався за кредитом, що його компанія брала у Європейського банку реконструкції та розвитку восени 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Компанія повністю погасила заборгованість і за кредитними коштами, і за відсотками. Власне позика склала 300 мільйонів доларів. Ці гроші було повністю використано у грудні 2015 - січні 2016 років.

Загалом ця кредитна лінія діятиме до 2018 року і у «Нафтогазі» планую користатися можливістю позики у подальшому для закупівлі палива.

[dyvys_blockqoute text="Співробітництво з ЄБРР в рамках цієї кредитної лінії є важливим для нас з багатьох причин. Завдяки цій співпраці не лише був закуплений газ, необхідний Україні для проходження опалювального періоду. Отримав необхідний імпульс процес реформування корпоративного управління на підприємствах державної форми власності," author="– прокоментував голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв."]

За минулий опалювальний сезон на кошти кредиту ЄБРР в Україну надішло 1,7 мільярдів кубометрів газу. Хоча «Нафтогаз» частково фінансував договори, укладені за результатами процедур закупівлі за кредитні кошти ЄБРР, за власний рахунок.

Закупівельна ціна палива становила 193 долари за кубометр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: