Наступного року на Львівщині можливо запрацює французький концерн «Nexans»

Про це сьогодні, 20 травня, під час зустрічі з Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер сказав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Про це сьогодні, 20 травня, під час зустрічі з Повноважним Послом Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер сказав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Голова обласної ради ознайомив присутніх з потенціалом Львівської області, про зацікавлення в залученні інвестицій, питанням децентралізації, а також щодо можливості налагодження культурних зв’язків між Львівщиною та Австрією.

«Спільно з обласною державною адміністрацією ми працюємо над тим, щоб зацікавити та залучити потенційних представників бізнесу інвестувати у Львівщину, - зазначив Олександр Ганущин. – У нас успішно працюють компанія «Леоні» у Стрийському районі, китайські інвестори зацікавилися вугільною галуззю, нещодавно відкрила своє виробництво у Яворівському районі японська компанія «Фуджікура», наступного року ми сподіваємося запрацює завод концерну «Nexans» у Бродах. Львівщина є першою областю в Україні по залученні державних та кредитних коштів на ремонт доріг. Будівництво доріг, на нашу думку, це найперше куди потрібно вкладати гроші, адже саме розбудова дорожньої інфраструктури привабить потенційного інвестора. Ми є відкритими для інвестицій і зацікавлені в якнайшвидшому запуску нових виробництв, а зі сторони влади підприємці отримають повне сприяння і супровід у відкритті бізнесу».

В свою чергу Надзвичайний та Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні відзначила, що Львівщина є дуже близькою для Австрії, оскільки у нас спільна історія і багато пам’яток, які нагадують їм про цей період життя.

«Великий крок вперед Україна зробила, коли уклала Угоду про асоціацію з ЄС, одна з найважливіших аспектів якої є запровадження зони вільної торгівлі. Саме угода про зону вільної торгівлі дозволяє активніше виходити українським товарам на європейські ринки, адаптувавши їх до європейських стандартів, - зауважила Герміне Поппеллер. – Натомість я багато чула, що чимало австрійських підприємств, зокрема в галузі машинобудування зацікавлені прийти на Львівщину і розширити свою діяльність у цьому регіоні».

Окрім того, під час зустрічі сторони торкнулися питання лікування та реабілітації українських військових та їх сімей за кордоном. Голова обласної ради зазначив, що кількість воїнів, які потребують допомоги, на жаль, не зменшується. «Ми звертаємося з проханням до урядовців, якщо є можливість прийняти у реабілітаційні центри Австрії хлопців, які зазнали поранень , а також дітей учасників АТО на відпочинок та оздоровлення», - наголосив Олександр Ганущин.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: