У Львові лікар за кардіостимулятор від пацієнта вимагав 10 тисяч і ще 2 – на розвиток медзакладу

PM171image001

12 тисяч гривень вимагав лікар від родичів пацієнта. У разі одержання коштів він видасть кардіостимулятор, який повинен надаватися безкоштовно, посприяє у проведені операції та оформленні подальшої виписки.

Затримали завідувача у кардіологічному центрі. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Львівської області.

До Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ Нацполіції звернулись громадяни. Вони повідомили, що завідувач одного з відділень кардіологічного центру вимагає від них 12 тисяч гривень неправомірної вигоди.

За фактом вимагання неправомірної вигоди слідче управління ГУНП у Львівській області відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

18 травня, оперативники УЗЕ та слідства затримали 35-річного лікаря у державному кардіологічному центрі. Він одержав від родичів визначену ним суму грошей. Зокрема за виділення пацієнту кардіостимулятора, який повинен видаватися безкоштовно, проведення операції із його встановлення та надання виписки з історії хвороби завідувач одержав 10 тисяч гривень та платіжний чек про перерахування 2 тисяч гривень на розвиток медичного закладу.

Крім того, в службовому кабінеті поліцейські вилучили ще 17,9 тисяч гривень, 100 доларів США та 20 евро.

Завідувача одного з відділень Львівського обласного державного клінічного лікувального – діагностичного кардіологічного центру затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: