В МЗС застерегли українців від поїздок до Лівії

У Міністерстві закордонних справ просять громадян України утриматися від поїздок до Лівії, а тих, хто вже там перебуває, негайно покинути країну.

Про це повідомили у Департаменті консульської служби МЗС України.

У Департаменті консульської служби проведено міжвідомчу нараду для обговорення проблемних питань довкола працевлаштування українських медичних працівників в Лівії, де наші громадяни наражаються на серйозну небезпеку з огляду на вкрай складну ситуацію в цій країні та відсутність будь-яких гарантій забезпечення особистої безпеки.

«В черговий раз закликаємо громадян України, яким надходять «привабливі» пропозиції щодо працевлаштування в Лівії, утриматися від поїздок до цієї країни, а тих співвітчизників, які продовжують перебувати в Лівії, – негайно залишити її територію», – йдеться у повідомленні.

В Україні відсутні компанії та фізичні особи, які мають державні ліцензії на здійснення посередницької діяльності з працевлаштування в Лівії.

Тому пропозиції деяких приватних структур та фізичних осіб щодо надання посередницьких послуг з пошуку роботи в Лівії, особливо – в медичній сфері, слід розцінювати виключно як такі, що мають ознаки шахрайства і торгівлі людьми.

«Просимо врахувати, що трудові контракти, які декларуються потенційними лівійськими роботодавцями, у багатьох випадках кардинально відрізняються від реальних, насамперед – в питаннях забезпечення особистої безпеки, оплати праці, побутових умов, робочого навантаження, гарантій повернення в Україну», – наголосили у департаменті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: