В.о. керівника «Аграрного фонду» Липовий допоміг викрити схему розкрадання цукру, - НАБУ

аграрний фонд

В Національному антикорупційному бюро України роз'яснили, що виконувач обов'язків керівника державної спеціалізованої бюджетної установи (ДСБУ) «Аграрний фонд» Олег Липовий допоміг викрити злочинну схему розкрадання цукру.

«Як стало відомо зі ЗМІ, сьогодні міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий повідомив про усунення в.о. керівника державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" Олега Липового», - сказано в повідомленні прес-служби НАБУ в п'ятницю.

У Бюро заявили, що, за словами міністра, причиною усунення О.Липового «стали факти крадіжки цукру із складів установи у великих об'ємах, про які стало відомо цього тижня у зв'язку із затриманням детективами НАБУ заступника прокурора Київської області».

«Звертаємо увагу, що заява О.Липового до Національного антикорупційного бюро стала однією з підстав відкриття кримінального виробництва за фактом розкрадання цукру. Крім того, О. Липовий брав активну участь в розкритті злочинної схеми», - заявили в НАБУ.

Як повідомлялося, 18 травня 2016 року директор НАБУ Артем Ситник повідомив про затримання заступника прокурора Київської області у справі за фактом розподілу 30 тис. тонн цукру Аграрного фонду на 300 мільйонів гривень.

Раніше директор ДСБУ «Аграрний фонд» О.Липовий заявив про можливу причетність прокуратури Київської області до розкрадання 35 тисяч тонн цукру компанії, що зберігається на складах в Луцьку.

«У нас є усі підстави так вважати, оскільки лист в Кабінет міністрів з проханням усунути від посад нинішнє керівництво ГСБУ "Аграрний фонд" поступило від прокуратури Київської області за підписом прокурора Курко О.М»., - сказав О.Липовий.

У кінці 2015 року із складів в Черкаській області було розкрадено 30 тисяч тонн цукру-піску, належного ДСБУ «Аграрний фонд». Збитки, завдані державі, оцінювалися в 350 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: