День народження Геогрія Гонгадзе: живий після смерті

167441_image_large

21 травня - День народження громадського діяча та українського опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе, передає Дивись.info.

21 травня 1969 року у місті Тбілісі народився Засновник та перший головний редактор інтернет-газети «Українська правда». Він став відомим завдяки  своїми критичними антивладними виступами. а такі, як відомо, довго не живуть. Не став винятком і цей раз.  16 вересня 2000 року близько 22:30 Георгій Гонгадзе пішов з роботи, але вдома так і не з'явився. 2 листопада в лісі біля Таращі було знайдено обезголовлений труп. Дружина і друзі впізнали у ньому Георгія. Але остаточного висновку експертиза ще не зробила. І лише через 9 років вдалося знайти голову загиблого. А саме тіло журналіста  землі віддали аж у 2016.

Вбивство Гонгадзе викликало широкий резонанс в Україні та за її межами, особливо після «касетного скандалу», та вважається однією з найгучніших кримінальних справ сучасної України. За найпоширенішою версією, до захоплення та вбивства журналіста причетні високопосадовці, наближені безпосередньо до Леоніда Кучми, який нібито особисто віддавав накази щодо викрадення Гонгадзе. Та покарання за смерть журналіста так ніхто і не поніс, хоча нинішня влада обіцяла зробити для цього все можливе.

Сьогодні Гії могло б виповнитися 47. І він залишається жити у нашій пам'яті і серцях.

Вашій увазі рідкісне відео з професіоналом  своєї справи Георгієм Гонгадзе:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: