Гран-прі на престижному музичному конкурсі в Європі отримав юний львів'янин

13116185_1047373218673634_5223001015000789061_o

Скрипаль зі Львова Богдан Луц отримав Гран-прі Міжнародного музичного конкурсу "Таланти для Європи" у Словаччині. Відбувався з 27 квітня до 1 травня у містечку Дольні Кубін і цього року був ювілейним -йому виповнилось двадцять. До слова, юному львів'янину Богдану всього лише 11 років.

Скрипаль зі Львова Богдан Луц отримав Гран-прі Міжнародного музичного конкурсу «Таланти для Європи» у Словаччині. Відбувався з 27 квітня до 1 травня у містечку Дольні Кубін і цього року був ювілейним - йому виповнилось двадцять. А от переможцю зі Львова Богдану -  всього лише 11 років.

У конкурсі взяли участь представники багатьох європейських країн, зокрема, Австрії, Німеччини, Великобританії, Чехії, Угорщини, Сербії, Словенії, Польщі та України. Львів’янин  переміг у ІІ віковій категорії, де змагалось 24 учасники, отримавши І Премію, а згодом і Гран-Прі всіх вікових груп скрипалів, передає galinfo.

« Варто відзначити, що це не перша перемога хлопчика.  Богдан Луц вже є лауреатом багатьох музичних конкурсів в Україні та за кордоном. Зокрема, блискучою перемогою було Гран-Прі на ІІІ Міжнародному конкурсі юних скрипалів «Буду віртуозом» у Польщі (2015 р.)Серед інших здобутків хлопця Гран-Прі Всеукраїнського конкурсу "Класичний Меридіан" у Києві (2015 р.) та ІІ Премія Міжнародного конкурсу юних скрипалів імені Коціана  у Чехії (2015 р.)Однак, нинішня перемога - найбільша до цього часу!»,  - зазначено у повідомленні.

Сам хлопчик розповів, що він був неймовірно щасливим отримати таку престижну нагороду. А от мама Богдана Тереза запевняє, неабиякий талант у синові батьки побачили ще на початках навчання. Тоді й вирішили серйозно зайнятись музикою. Бо ж і пані Тереза - піаністка, тому, ймовірно, любов до музики і талант він перейняв саме від мами.

Нині Богдан навчається у 5-му класі школи для обдарованих дітей - таку неофіційну назву має Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат  імені Соломії Крушельницької. Спеціальність-скрипку освоює  у класі видатного викладача-методиста Марії Футорської-Гереги, яка виховала вже понад вісімдесят молодих скрипалів - лауреатів Міжнародних музичних конкурсів, які зараз успішно концертують та працюють в Україні та Європі.

Перед виступами Богдан  завжди хвилюється, однак це у нього  лише до першого звуку. Далі хлопець поринає в музичну стихію краси і дарує слухачам хвилини справжньої глибокої естетичної насолоди. Щоразу, коли вдячна публіка нагороджує свого улюбленця шквалом оплесків і вигуками "браво" Богданчик розуміє, що це лише прекрасний стимул рухатися далі до нових вершин.

фото: galinfo

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: