Рішення про безвізовий режим для українців ухвалять влітку

97AD64C0-FEEE-49F0-BE25-5D79CB03012D_cx12_cy0_cw88_mw1024_s_n_r1

Питання щодо відтермінування безвізового режиму для України не порушується, заявляє міністр закордонних справ Українит Павло Клімкін.

Питання щодо відтермінування безвізового режиму для України не порушується, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Як запевняє посадовець, не порушується навіть питання, що Україна має проблеми з виконанням своїх зобов'язано у рамках цього процесу, передає Укрінформ. 

«Розмови про можливе перенесення цього питання – нісенітниця. Про відтермінування ніхто не каже. Зараз Європейський Союз одночасно обговорює питання безвізового режиму для чотирьох країн. В Брюсселі обговорюється процедура, яка може дозволити Європейській комісії припиняти безвізовий режим в разі дуже суворих порушень цього режиму – наприклад, якщо виникатимуть міграційні кризи. Ось це питання має бути обговорено на наступному засіданні міністрів ЄС, але не глав МЗС, а, відповідно, міністрів внутрішніх справ. Тобто питання в міграційному менеджменті та розумінні того, якими будуть європейські рішення. Це обговорюватиметься. Ну і ключовим – оскільки це рішення є політичним – буде нарада Євросоюзу на найвищому рівні наприкінці червня», - зазначив Клімкін.

За словами міністра, рішення щодо надання безвізового режиму Україні планується ухвалити уже влітку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: