На Львівщині агрохолдинги «маринують» землю на майбутнє, - фермер

За заступника власника фермерського господарства, агрохолдинги можуть домовлятися зі сільськими головами – брати землю в оренду, сплачувати великі відсотки і нічого на тих землях не робити.

Про це сьогодні, 23 травня, під час прес-конференції на тему: «Корови - під ніж. Чому селянські господарства скорочують молочне поголів’я і як врятувати галузь молочного скотарства?», заявив заступник власника фермерського господарства «Лелик»  Петро Лелик, повідомляє Львівський прес-клуб.

За його словами, агрохолдинги можуть домовлятися зі сільськими головами – брати землю в оренду, сплачувати великі відсотки і нічого на тих землях не робити.

«Я за свою сільську голову не можу нічого погано сказати, вона підтримує нас, місцевих фермерів. Але я знаю як скаржаться інші фермери. У них є проблема навіть взяти в оренду землю», - каже він.

За словами фермера, великі агрохолдинги можуть собі дозволити платити високу орендну плату, десь до 5 відсотків, упродовж кількох років.

«Наприклад, якщо вартість землі у нас – 52 тисячі гривень за гектар, то людина, яка здала її в оренду, отримує 2550 на рік, мінус 15 відсотків прибуткового податку з населення», - рахує Петро Лелик.

Крім того, один відсоток від вартості землі холдинги обіцяють платити громаді. Через такі домовленості земля, часто, стоїть пусткою. Та й ніяких робочих місць такі орендарі в сільській місцевості не створюють. Тоді як Петро Лелик зараз забезпечив роботою на своїй фермі 25 осіб.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: