Петро Порошенко: Росія бачить в демократії загрозу, а в свободі-отруту

Петро Порошенко
Петро Порошенко / pravda.com.ua

Російська Федерація відмовляється керуватися принципом глобальної спільної вигоди і бачить в демократії загрозу, а в свободі - отруту.

Про це заявив в понеділок 23 травня президент України Петро Порошенко в ході круглого столу в рамках Всесвітнього гуманітарного саміту Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Стамбулі (Туреччина), передає прес-служба адміністрації президента.

«Ми це дуже чітко бачимо в сьогоднішній Росії - ядерній державі, яке розглядає демократію як загрозу, а свободу як отрута. Мова йде не про різні тлумачення, а про різні цілі. Захід прагне до гармонії для збереження і спільного процвітання. Росія ж, з іншого боку, хоче більшого впливу і відмовляється керуватися принципом глобальної спільної вигоди », - сказав пан Порошенко.

Він зазначив, що «мрія про гармонійний світі сьогодні значно віддалилася», тому що цю мрію не поділяли всі. «Ми знову перебуваємо на межі великої ворожнечі. Це не ворожнеча між заходом і іншими - це ворожнеча між прихильниками гармонії, і тими, хто прагне до панування », - заявив президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: