Порошенко, Джемілєв та Чубаров беруть участь у гуманітарному саміті ООН

IMG_0526

Президент України Петро Порошенко і лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров беруть участь у Всесвітньому гуманітарному саміті ООН, який відбувається в Стамбулі (Туреччина).

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

«Президент України разом із Мустафою Джемілєвим і Рефатом Чубаровим бере участь у першому в історії Всесвітньому гуманітарному саміті ООН», - написав Цеголко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Як повідомляє прес-служба президента України, робочий візит Порошенка до Туреччини для участі у Всесвітньому гуманітарному саміті відбудеться 22-23 травня.

«Президент України виступить у рамках пленарного засідання, а також візьме участь у роботі круглого столу, присвяченого ролі політичного лідерства в попередженні та припиненні конфліктів», - йдеться в повідомленні.

Програмою візиту також передбачені двосторонні зустрічі президента України з главами держав та урядів, що беруть участь у саміті.

Як повідомляється, метою проведення саміту є визначення конкретних кроків, необхідних для покращення реагування на існуючі гуманітарні виклики, зокрема, ті, що спричинені конфліктами, і вироблення адекватних механізмів попередження виникнення нових гуманітарних проблем.

Під час робочого візиту до Стамбула президента крани супроводжують міністр України з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, народний депутат України, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і народний депутат України, голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

На 23 травня за ініціативою української сторони заплановано проведення паралельного заходу на тему «Гуманітарні потреби постраждалих в Україні з окремим фокусом на питаннях кримськотатарського народу і ролі уряду та громадянського суспільства в наданні допомоги».

Як зазначено у повідомленні прес-служби Президента України, Всесвітній гуманітарний саміт — перша в історії ООН зустріч на найвищому рівні, повністю присвячена гуманітарній тематиці.

Про свою участь на найвищому політичному рівні заявили майже 40 країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: