У зоні АТО загинув український військовий

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення. Це сталося внаслідок ворожого мінометного обстрілу в Авдіївській промзоні.

Про це повідомив речник з питань АТО АП Андрій Лисенко.

На луганському напрямку вчора відбулося 4 ворожих обстріли. Зокрема бойовики стріляли у Жовтому та Сокільниках, де зазвичай абсолютно спокійно. Окрім цього, у Нозванівці двічі відкривали вогонь ворожі снайпери.

На донецькому напрямку найгарячішою точкою залишається Авдіївка. Одразу після опівночі ворожа артбатарея, розташована у сел. Спартак, відкрила вогонь по наших позиціях. За годину було випущено 240 снарядів. Вже у другій половині дня ворог застосував 82- міномети, випустивши близько 30 мін. Також ворожі обстріли відбулися  і на інших ділянках фронту – у Зайцевому, Невельському, Красногорівці тощо. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів, зокрема 6 – із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку вчора відбулося найбільше ворожих обстрілів – 17, зокрема 4 – із застосування важкого озброєння. Зокрема, у Красногорівці та Широкиному відбулася низка мінометних обстрілів, а у Широкиному – артилерійський.

«Окрім цього, противник використовував БМП, ПТКР, зенітку та снайперів. Загалом неспокійно вчора було по всьому фронту, за винятком району Мар’їнки та Гранітного», – сказав полковник Андрій Лисенко.

За інформацією ГУР МОУ, вчора противник залучав 2 БПЛА на Маріупольському та Донецькому напрямках, які з території Росії перетнули неконтрольовану ділянку державного кордону України поблизу села Маркіне Новоазовського району та Ульянівське Амвросіївського району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: